Nieuwsbrief augustus 2016

17 september, VegeQ, dit jaar gaan we plantaardig!

Heb jij deze zomer al lekker vegetarisch gebarbecued? Met het heerlijke weer van dit weekend zullen veel mensen de barbecue aangestoken hebben. Wil je nog een laatste keertje gezellig zorgeloos barbecueën?

Om de zomer af te sluiten, organiseren wij in opdracht van de Vegetariërsbond in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme op 17 september een nazomerse barbecue. Dit jaar geheel plantaardig, dus ook geschikt voor veganisten of mensen met een lactose-intolerantie.

De VegeQ vindt dit jaar plaats in en om het gastvrije Budgethotel in Hazerswoude Rijndijk, centraal in het groene hart en zowel met de auto als met OV perfect bereikbaar.

Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan op de website van Vegenement!

Tot 10 september worden er onder de voltooide inschrijvingen mooie prijzen verloot! Schrijf je dus snel in en maak kans op één van die mooie prijzen!

De www's:
Wat: VegeQ, dé vegetarische barbecue van Nederland
Wanneer: 17 september, van 14:00 uur tot 23:00 uur
Waar: Budgethotel Hazerswoude Rijndijk
Kosten (excl. Drankjes): €15,- voor leden/donateurs van de Vegetariërsbond of NVV, €22,50 voor niet-leden/niet-donateurs

Wees zeker van je plaatsje en schrijf je in!

22 en 23 oktober, Veggie Fair 2016 op Landgoed de Olmenhorst

De Veggie Fair zal weer plaatsvinden op Landgoed de Olmenhorst in Lissebroek. Het evenement vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 oktober en valt dit jaar samen met de beroemde zelfpluk op het biologische landgoed Olmenhorst. En het mooie is, de VeggieFair gratis toegankelijk is voor iedereen!

Wist je dat de samenwerkingspartners van de Veggie Fair dit jaar een bijzondere historische connectie hebben? De partners van dit vegetarische evenement, Vegetariërsbond, Landgoed de Olmenhorst en Felixoord hebben al een vergaand verleden. Wat deze samenwerkingspartners met elkaar verbindt, is de connectie met twee belangrijke namen in de geschiedenis van vegetarisch Nederland: Felix Ortt en Daniel de Clercq. Deze heren hebben de Nederlandse Vegetariërsbond en daarmee ook het vegetarisme in Nederland op de kaart gezet. Felix Ortt was in 1894 één van de medeoprichters van de Nederlandse Vegetariërsbond. Felixoord, het vegetarische rusthuis in Oosterbeek, heeft zijn naam te danken aan deze vegetarische pionier. Vanaf 1897 werd niemand minder dan Daniel de Clercq belangrijk binnen de bond als propagandist en drijvende kracht achter de publicaties van de Vegetariërsbond. Ruim 120 jaar later wordt de jaarlijkse vegetarische fair georganiseerd op het landgoed van zijn familie: de Olmenhorst. Willem de Clercq, overgrootvader van huidige eigenaar Florian de Clercq, was de oudere broer van Daniël de Clercq.

3 en 4 december, VegFestNL 2016 in de Jaarbeurs Utrecht

In het weekend van 3 en 4 december vindt VegFestNL weer plaats, hét veganistische lifestyle event van Nederland. Twee grote zalen, zes sprekerszalen en nog veel meer!

In de volgende nieuwsbrief vertellen wij u veel meer over VegFestNL! Houd de website in de gaten voor alle nieuwtjes en bestel je ticket alvast online.

Boek je VegFestNL ticket voor 1 december online en betaal €10,-. Aan de deur betaal je €15,-. De ticketprijs is all inclusive: met je ticket ben je zaterdagavond al welkom en mag je zondag ook van het volledige programma genieten.