Nieuwsbrief september 2016

17 september, VegeQ, dit jaar gaan we plantaardig!

Nog maar een paar dagen en dan is het weer zover: de lekkerste plantaardige barbecue van Nederland staat op de planning. Aanstaande zaterdag gaan we heerlijk barbecuen bij het Budget Hotel in Hazerswoude.

Wat kun je verwachten?
  • Burgers, steaks, spiesjes en meer. De barbecue zal de hele dag goed gevuld zijn
  • Van pastasalade tot muhammara en van kaashapjes tot hummusbroodjes. Een heerlijk buffet om van te smullen!
  • Shoppen op de productmarkt:
    Naast veel bekende producten, zullen er ook veel nieuwe producten te proeven zijn die (nog) niet in de winkel verkrijgbaar zijn! 
  • Goodiebags:
    Elke gast krijgt een tas vol met moois en lekkers mee naar huis. Dat is thuis nog even lekker nagenieten!
  • Muzikaal: een optreden van Amado Hogewoning!
  • Bovendien komt Robin Schaper vertellen over zijn boek 'Vlees is Dood - Lang Leve Groente'

Kom aanstaande zaterdag gezellig met ons barbecuen! De VegeQ is dit jaar dus ook geschikt voor veganisten of mensen met een lactose-intolerantie. Een betere manier om van de laatste zomerse dagen te genieten is er niet!


Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan op de website van Vegenement!
Of kijk voor meer informatie op www.vegeq.nl


De www's:
Wat: VegeQ, dé vegetarische barbecue van Nederland
Wanneer: 17 september, gasten zijn welkom vanaf 14:00 uur tot ca 23:00 uur
Waar: Budgethotel Hazerswoude Rijndijk
Kosten (excl. Drankjes): €15,- voor leden/donateurs van de Vegetariërsbond of NVV, €22,50 voor niet-leden/niet-donateurs

Wees zeker van je plaatsje en schrijf je in!

22 en 23 oktober, Veggie Fair 2016 op Landgoed de Olmenhorst

De Veggie Fair zal weer plaatsvinden op Landgoed de Olmenhorst in Lissebroek. Het evenement vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 oktober en valt dit jaar samen met de beroemde zelfpluk op het biologische landgoed Olmenhorst. En het mooie is, de VeggieFair gratis toegankelijk is voor iedereen!

Wist je dat de samenwerkingspartners van de Veggie Fair dit jaar een bijzondere historische connectie hebben? De partners van dit vegetarische evenement, Vegetariërsbond, Landgoed de Olmenhorst en Felixoord hebben al een vergaand verleden. Wat deze samenwerkingspartners met elkaar verbindt, is de connectie met twee belangrijke namen in de geschiedenis van vegetarisch Nederland: Felix Ortt en Daniel de Clercq. Deze heren hebben de Nederlandse Vegetariërsbond en daarmee ook het vegetarisme in Nederland op de kaart gezet. Felix Ortt was in 1894 één van de medeoprichters van de Nederlandse Vegetariërsbond. Felixoord, het vegetarische rusthuis in Oosterbeek, heeft zijn naam te danken aan deze vegetarische pionier. Vanaf 1897 werd niemand minder dan Daniel de Clercq belangrijk binnen de bond als propagandist en drijvende kracht achter de publicaties van de Vegetariërsbond. Ruim 120 jaar later wordt de jaarlijkse vegetarische fair georganiseerd op het landgoed van zijn familie: de Olmenhorst. Willem de Clercq, overgrootvader van huidige eigenaar Florian de Clercq, was de oudere broer van Daniël de Clercq.

3 en 4 december, VegFestNL 2016 in de Jaarbeurs Utrecht

In het weekend van 3 en 4 december vindt VegFestNL weer plaats, hét veganistische lifestyle event van Nederland. Twee grote zalen, zes sprekerszalen en nog veel meer!

In de volgende nieuwsbrief vertellen wij u veel meer over VegFestNL! Houd de website in de gaten voor alle nieuwtjes en bestel je ticket alvast online.

Boek je VegFestNL ticket voor 1 december online en betaal €10,-. Aan de deur betaal je €15,-. De ticketprijs is all inclusive: met je ticket ben je zaterdagavond al welkom en mag je zondag ook van het volledige programma genieten.