Vegenement nieuwsbrief mei 2019

Vegenement Rotterdam

Fiets je eigen sap bij elkaar bij SapLab
30 juni, gratis toegankelijk, VEGENEMENT ROTTERDAM. Van 12.00 tot 19.00 op Noordplein Rotterdam.

Een hele uitgebreide markt:
Kom genieten van meer dan 60 standhouders en cateraars en maak kennis met de volledige vegan lifestyle. Geniet van de ontspannen sfeer voor jong en oud. Proeven, voelen en beleven. Een gezellig en interactief live muziekje, en lekker zitveld. Kortom, gewoon een gezellig dagje met niet teveel aan je hoofd.

 Dick Ronteltap aan de Sax:
Vraag wat aan Dick, en hij antwoord je met muziek!

Wil je je gevoel van de dag omzetten in een passend nummer of impro? Dan kun je komen genieten van onze inmiddels huis-muzikant en troubadour; Dick Ronteltap. Dick is een begrip in Rotterdam en is dol op jouw ideeën, daag hem uit. Terwijl hij een lied voor je speelt, geniet het hele plein mee van de gezellige tonen en schwüng . Kortom, hoe meer je hem vraagt, hoe gezelliger het wordt.


Veganisme is toch alleen maar eten?:
Vegan alleen maar eten? Nee natuurlijk niet. Veganisme draait om veel meer dan eten. Kleding, cosmetica, schoenen, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en nog veel meer. Natuurlijk willen de standhouders je er alles over vertellen. Kom maar langs, het kost je niets en je mag alles komen vragen. Tot 30 juni!
 

Stichting Vlieg een Dier

Nederlanders en Belgen adopteren jaarlijks duizenden zwerfhonden en katten uit het buitenland. Daarmee redden zij dieren uit hele nare situaties die soms levensbedreigend zijn. Om deze honden en katten naar hun baasjes in Nederland en België te brengen zijn er vluchtbegeleiders nodig. Iedereen die terug vliegt vanuit één van de populaire vakantiebestemmingen zoals Griekenland, Spanje of Portugal kan één of meerdere honden of katten naar Nederland of België begeleiden. Dit is geheel kostenloos en kost ook bijna geen tijd!

Vlieg jij binnenkort vanaf een buitenlandse bestemming en wil je kostenloos iets doen voor de kansarme dieren in het buitenland? Meld je dan nu aan als vluchtbegeleider bij Stichting Vlieg een Dier op https://www.vliegeendier.nl/ik-wil-een-dier-begeleiden/!

Mals Vegan Festival

Ga jij ook naar Mals? Dit weekend in Rotterdam, Mals Vegan Festival. Georganiseerd door een bevriend organisator.
 
Van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni vindt de tweede editie plaats van MALS Vegan Food & Music Festival, op één van de groenste pleinen van de stad, het Heemraadsplein. Naast ontzettend veel lekker eten, is er muziek, workshops en meer: zo kan je op zondag een duurzame tatoeage laten zetten.

"MALS vegan festival pakt weer lekker uit dit jaar, met meer dan 25 verschillende food en drink stands, van vegetarische sushi tot falafel, vegan ijs en ouderwets comfort food met een vegan twist. Het festival toont de rijkheid en variatie in de veganistische keuken op een speelse, en juist niet dwingende wijze. We werken vooral samen met kleine cateraars en foodtrucks, met een extra focus op lokaal. Veganistisch eten is de toekomst: het is duurzaam en het sluit geen enkele religie uit."

Wij wensen jullie alvast heel veel plezier op Mals!

CIWF op Vegenement

Op het Vegenement kun je ook de dieren helpen! Het Stop de kooien-actieteam van CIWF Nederland is namelijk ook van de partij. Je kunt bij hun kraam je handtekening zetten onder het Europees burgerinitiatief tegen kooien in de veehouderij ‘Stop de kooien’.
 
In de Europese veehouderij leven honderden miljoenen dieren opgesloten in kooien. Dat zijn onder andere moedervarkens, kippen en konijnen. Het dierenleed is enorm. Het burgerinitiatief roept Europa op te stoppen met het gebruik van kooien in de veehouderij. Er zijn 1 miljoen handtekeningen nodig om het te laten slagen.
 
Wil je alvast tekenen of wil je meer informatie? Ga dan naar www.stopdekooien.nl

Onze Vegenement Agenda

Zet ze vast in je agenda:

30 juni 2019: Vegenement Rotterdam

25 augustus 2019: Vegenement Nijmegen

2 en 3 november 2019: Vegenement VegFestNL (Jaarbeurs Utrecht, Beatrix gebouw)

31 mei 2020: Vegenement Goes

Volg ons ook op Facebook en op YouTube.