Partners

VegfestNL is geïnitieerd en wordt hoofdzakelijk georganiseerd door Vegetafel. Gelukkig staan we er niet alleen voor. Wij zijn trots op onze samenwerkingspartners. Alle samenwerkingspartners promoten de plantaardige leefstijl, allen met een zeer positieve insteek.

Animal Rights

Met onthullende undercoverbeelden, goed onderzoekswerk, sterke argumenten, levensreddende acties en krachtige petities is Animal Rights een ware stem voor de allerzwaksten in de maatschappij. Animal Rights is  actief in Nederland en België en zet zich met behulp van vele vrijwilligers 100% in voor dierenrechten.

HappyCow

Logo samenwerkingspartner HappyCowHappyCow, ‘The Healthy Eating Guide’. Veganisten, vegetariërs, flexitariërs over de hele wereld maken gebruik van dit geweldige platform. U kunt gebruik maken van de website en de Happy Cow-App om een geschikte dinerplaats te vinden als u op reis bent. Waar kunt u als veganist ‘vegan-friendly’ lunchen, dineren en producten kopen? Maak een profiel aan op de site en zet uw eigen ervaringen online. Zo helpt u andere vega(n)s over de hele wereld om een fijne plek te vinden. U kunt ze ook waarschuwen als u iets negatiefs hebt ervaren. Een leuke manier om elkaar te helpen.

Stichting Melief

Stichting Melief is opgericht in 2003 en zet zich in voor dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden. Als er geen andere oplossing voor het dier in nood is, kijken wij of we het een permanent onderkomen kunnen geven. Aangezien de meeste dieren die bij ons opgenomen worden vaak al veel ellende hebben meegemaakt, mogen ze de rest van hun leven in de opvang blijven wonen, te midden van hun soortgenoten. Ze worden, indien nodig, medisch verzorgd en kunnen in alle rust revalideren en weer tot zichzelf komen. De inmiddels ruim 1250 dieren leven in een voor hen zo natuurlijk mogelijke omgeving van bijna 4 hectare op een boerderij in het Duitse Sögel, een half uur over de grens ter hoogte van Emmen. Een groot deel van het werk wordt door vrijwilligers verricht en de opvang wordt volledig gefinancierd door donaties en giften.

Nederlandse Vereniging voor Veganisme

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is de grootste vegan ledenorganisatie in Nederland. De NVV zet zich in voor dieren. Dieren zijn geen producten en zo moeten ze ook niet behandeld worden. Of het is voor een kipnugget, een glaasje melk of een paar leren schoenen. Gelukkig kan het ook heel makkelijk anders. Maar waar te beginnen? De NVV laat je graag zien hoe met initiatieven als Melk, je kan zonder!, Vegan Wiki, VEGAN Magazine en de VeganChallenge (op 1 april start een nieuwe challenge via www.veganchallenge.nl).

De NVV staat regelmatig op festivals om mensen te informeren over veganisme. Op VegFestNL zullen ze bovendien op 28 oktober de jaarlijkse Vegan Awards uitreiken. Mis het niet! Wil je meer weten over veganisme en hoe makkelijk het is om vegan te worden? Op de website www.veganisme.org vind je alle informatie die je nodig hebt. Van lekkere recepten tot interessante artikelen én hoe je lid kan worden.
 

VEGA-LIFE

Logo samenwerkingspartner Vega-LifeVega-Life is dé oudste en meest uitgebreide veganistische schoenen- en kledingwinkel in Nederland. Iedere veganist weet de winkel en de webshop te vinden. Naast schoenen en kleding kunt u bij VEGA-LIFE ook terecht voor een aantal andere vegan producten die moeilijker te koop zijn in reguliere winkels. Bijvoorbeeld cosmetische producten, voedingsmiddelen, snoepgoed en veganistisch dierenvoer. Een winkel om echt eens naartoe te gaan, tijdens een bezoekje aan Amsterdam!