Hoofdpodium Expozaal

Claudia Robbens - Band Americana Songs

Als je van mooie ballads, medium swing, shuffles en de niet-drie-akkoorden bluesy feel houdt, dan zal Claudia Robbens je verblijden met haar afwisselende Americana songs. Met haar vaste gitarist Kim Wijsbeek, bassist Dick Hoppe en pianist Ruud de Grood weet zij je met haar songs van het nieuwe album 'Who you want to be' te raken. Songs over liefde en vaak met een mooie boodschap zoals bijvoorbeeld te horen is in het nummer So far away from home, een krachtige ode aan de aarde.

In 1981 zong zij voor stars on 45 II beide ABBA vocalen in. Werkte o.a. samen met jazzmusici Bert van der Brink en wijlen Rob van den Broeck maar ook met musici in de country muziek. Zo bracht ze de diverse stijlen met een sprankje blues bij elkaar en vond hierin haar eigen weg.  Subtiel, ingetogen en gedurfd is de muziek van Claudia, ze heeft lang op zich laten wachten maar maakt het in één klap goed haar nieuwe album. Mooie recensies ontving zij door o.a. 't Folkforum en  Bluesmagazine, https://www.bluesmagazine.nl/recensie-claudia-robbens-who-you-want-to-be/http://thenextgig.nl/claudia-robbens-komt-tot-bloei/

Jasmijn de Boo - De Internationalisatie van ProVeg

Jasmijn de Boo, MSc, DipEd, MRSB werkt al 18 jaar om het lot van dieren te verbeteren door middel van dierenwelzijnsprojecten, educatieprogramma's en het verspreiden van veganisme. In 2006 richtte ze de politieke partij, Animals Count (nu 'Animal Welfare Party'), op in Engeland als voortzetting van haar werk voor de Partij voor de Dieren. Van 2011 tot 2016 was Jasmijn directeur van de Vegan Society, en ze was directeur van Save Animals from Exploitation (SAFE) in New Zealand voor 1.5 jaar. In april 2018 werd Jasmijn onderdeel van het executive team bij Proveg International als internationale directeur, waarbij ze de vijf kantoren in Nederland, Spanje, Engeland, Polen en Zuid-Afrika ondersteunt, alsmede het programma in China, de uitbreiding naar Amerika en andere landen, en het internationale beurzen programma. Jasmijn werd in 1987 vegetarier en in januari 2003 veganist. Ze houdt van hardlopen, (berg)wandelen, dansen en reizen.
Twitter @JasmijndeBoo
LinkedIN: Jasmijn De Boo
 

Uitreiking Vegan Awards

Vegan Awards
Veganisme is booming! Ook 2018 zal daar geen uitzondering op vormen. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Vegan Awards door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zullen ze beste vegan initiatieven in Nederland bekroond worden met een prestigieuze award. Op zondag 28 oktober zullen de Vegan Awards door de NVV uitgereikt worden op het hoofdpodium in de Expozaal.
* * *
NVV
Eet jij weleens bewust geen vlees? Koop je regelmatig dierproefvrije cosmetica? En raken stalbranden jou? Grote kans dat jij begaan bent met het lot van dieren. Dan hebben we iets gemeen!

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zet zich in voor deze dieren. Dieren zijn geen producten en we vinden dat dieren ook niet zo behandeld moeten worden. Of het nu is voor een stuk vlees, een glas melk, shampoo of een paar leren schoenen. Daarom promoten ze het veganisme met initiatieven als Melk, je kan zonder!, Vegan Wiki, VEGAN Magazine en de VeganChallenge (heb jij al een keer meegedaan?). Op 1 april start een nieuwe editie van de VeganChallenge waarvoor je je kan inschrijven via www.veganchallenge.nl.

De NVV is een ledenvereniging en telt begin 2018 zo'n 2.750 leden. Als ledenvereniging behartigen zij de belangen van leden en zetten zich in voor de promotie van veganisme met initiatieven als de VeganChallenge, Melk, je kan zonder!, Vegan Wiki en VEGAN Magazine. Daarnaast is de NVV het aanspreekpunt voor ondernemers in Nederland voor het Vegan Keurmerk en kunnen ondernemers zich aanmelden als Vegan Friendly-deelnemer.

De doelstelling van de NVV is het bevorderen van een veganistische leefwijze en het beëindigen van de exploitatie van dieren. Graag vertellen ze je meer over veganisme en hoe makkelijk het is om vegan te worden. Op de website www.veganisme.org vind je alle informatie die je nodig hebt. Van lekkere recepten tot interessante artikelen én hoe je lid kan worden.