Zaal 117

ZATERDAG: Nederlandse Vereniging voor Veganisme

Op zaterdag verzorgt de Nederlandse Vereniging voor Veganisme het volgende programma voor u:
12.00:
13.00: Tom en Cilla over Vegan (sport)voeding
14.00:
15.00:
16.00:
17.00:

Eva Meijer - Dierenrechtenfilosoof

Eva Meijer is filosoof en schrijver. In 2017 promoveerde ze cum laude op een proefschrift over politieke stem van dieren.

In haar boek Dierentalen bespreekt ze talen van niet-menselijke dieren, en in De soldaat was een dolfijn hun politiek handelen. Haar laatste roman Het vogelhuis gaat over een vrouw die samenwoont met koolmezen om ze van nabij te kunnen onderzoeken. Haar boeken zijn vertaald in elf talen.

Tom en Cilla - Vegan (sport)voeding

Fitheid, veel sporten en een vegan lifestyle; veel mensen denken nog steeds dat deze drie dingen lastig samengaan. Omdat ze als fanatiek CrossFitter zoveel vragen kreeg over haar voedingspatroon, eiwitten en vitamines startte communicatie- en informatiewetenschapper Cilla in 2015 haar inmiddels succesvolle vegan healthblog SquatCilla.nl. Ook haar man Tom, tevens CrossFitter, voormalig personal trainer en (sport)voedingscoach, kreeg geregeld vragen op dit gebied van veganisten én niet-veganisten. Daarom besloten Cilla en Tom ook hun eigen YouTube kanaal ‘VeganAnimal’ te starten. Met een knipoog en een flinke dosis humor vertellen ze hoe zij denken over gezondheid, milieu,- en diergerelateerde zaken in de media. Maar ze delen online ook veel wetenschappelijk onderbouwde basisinformatie en geven antwoord op vragen als: "Kom je als vegan wel aan je eiwitten?" "Welke voeding mag niet ontbreken in een gezond plantaardig voedingspatroon?" En "moeten we niet ‘gewoon’ terug naar ons oerdieet?"

In deze leuke, toegankelijke lezing zullen Cilla en Tom deze én andere vragen aan bod laten komen en uitgebreid toelichten met feiten en weetjes. Er is ruimte voor dialoog en je wordt geïnspireerd en gemotiveerd om het maximale uit je voeding, fitheid en sport te halen.