Sprekers

Alex Romijn - Uitgemolken

Ing. Alex Romijn (35 jaar) is voorzitter van Stichting Bite Back, is 16 jaar vegan én activist. Alex heeft o.a.  meegeholpen een deelverbod op dieren in het circus te bewerkstelligen en geholpen om veganisme in Nederland meer op de kaart te zetten via zijn werk online en als bestuurslid bij diverse vegan organisaties. Sindskort heeft Bite Back in België een campagne tegen de zuivelindustrie gelanceerd. Deze zal ook binnenkort in Nederland gelanceerd worden. Alex zal een voorproefje geven over deze campagne, informatie geven over hoe de industrie in elkaar steekt en hoe de plantaardige zuivel deze industrie zal wegconcurreren. 

Christopher-Sebastian McJetters

Christopher Sebastian is a staff writer at Vegan Publishers, part-time lecturer on speciesism at Columbia University, and social media director of Peace Advocacy Network. He also sits on the advisory council for Encompass Movement and is senior editor for VINE Sanctuary Press. Plus, he provides writing and research support for A Well-Fed World. His work focus on examining the complex relationships between animal violence, anti-black racism, queer antagonism and classism. He divides his time between London and New York City.

Els van Campenhout - Animal Rights België

Els Van Campenhout is campagnecoördinator voor Animal Rights. De lezing van Els zal belichten hoe Animal Rights efficiënt mediacampagnes voert en hoe dat een verschil maakt voor de dieren.

Floris van den Berg - Vegan happening: Dansen op de vulkaan

Vegenement VegFestNL is een feest. Maar hoelang duurt het feest nog? We staan aan de rand van de ecologische afgrond en bijna niemand maakt zich er druk om. We leven in een samenleving te midden van een dierenholocaust en bijna niemand maakt zich er druk om. Ondanks alle inzet voor dieren en pleidooien voor veganisme is de vleesconsumptie in Nederland gestegen. 
 
Filosoof Floris van den Berg zal in een intense vegan happening reflecteren over de situatie waarin we verkeren en over hoe we moeten proberen te leven met de kennis die onverteerbaar is. 
 
Deze vegan happening zal je niet onberoerd laten.
 
Bio: Floris van den Berg is filosoof en dus veganist. Hij is auteur van o.a. ‘De vrolijke veganist’, ‘De vrolijke feminist’ en ‘Groen liberalisme’. Hij maakt zich ernstig zorgen over de toekomst van planeet Aarde en bekommert zich over het leed der dieren. 
 

Rowena Vanroy - Ban de Jacht

Rowena Vanroy is campagnecoördinator 'Ban de Jacht' voor Animal Rights in België.
In Nederland worden er jaarlijks twee miljoen dieren doodgeschoten, in België gaat om een vergelijkbaar aantal. Onder andere hazen, fazanten, konijnen, vossen, zwijnen en reeën worden afgeknald voor het plezier of onder het mom van faunabeheer. De lezing zal gaan over de onzin van de jacht en hoe Animal Rights zich inzet voor de rechten van wilde dieren. 

Susan Hartland - Animal Rights

Animal Rights werd gesticht in 2015 door Robert Molenaar in Nederland en België. De fundering was origineel gesticht in 2009 als een actie groep tegen dierproeven.

Sinds de oprichting in 2015 ligt de focus op 4 primaire campagnes: Weg met bont, Ban de jacht, Vervang dierproeven, Stop de slacht.  Tevens heeft Stop de slacht een ‘zuster’ campagne genaamd Plant Power, welke de focus legt op de vegan levensstijl. 

Door het gebruiken van undercover en verborgen beelden dat wreedheid en inbreuken van dierenrechten blootleggen, door onderzoek, door sterke argumentering, door educatieve/informatieve programma’s, door traditionele en sociale media, door juridische inspanningen en wetgeving en politieke wegen, door levensreddende acties en als laatste door krachtige petities.

Met onze campagnes pleiten wij voor de rechten en bescherming van alle dieren, alsook het stopzetten van het misbruik en exploitatie in elke vorm. Animal Rights is de stem voor de zwaksten in onze samenleving. We zijn actief in Nederland en Belgie, en zijn 100% toegewijd aan dierenrechten.

Willem Vermaat - dierethicus

Willem Vermaat is dierethicus. Zijn lezing gaat over de animal rights waar Animal Rights voor staat. Dierenwelzijn is achterhaald. Veehouders, LTO en het ministerie van LNV praten over dierenwelzijn. Wie aan de kant van dieren staat, beseft dat het niet gaat om welzijn, maar om emancipatie.