Standhouders Goes

Standhouders Goes 2018

Bij welke standhouders kun je komen kennismaken op 29 april op de Grote Markt in Goes?
 
 
Skinfoods  Bodycare: Raw, Vegan biologische lichaamsverzorging, duurzaam en handgemaakt.
Zonder dierenleed en vervuiling van moeder aarde.
Gezond voor je huid zowel als voor je lichaam.
 
De veganistische kaasvervangers van Wilmersburger zijn verkrijgbaar of te bestellen bij supermarkten als Jumbo, Albert Heijn, Deen, Marqt en Natuurwinkel. De producten zijn behalve 100% plantaardig ook palmolievrij.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina: wilmersburger nederland of www.wilmersburger.nl
Gut Wudelstein is het merk voor veganistische worst en andere veganistische vleesalternatieven.
De zoetwaren van Clarana zijn, op één product na, allen biologisch. De producten zijn daarnaast ook vegan, palmolievrij en tot nu toe glutenvrij.
De biologische zeevruchten en een soort van pralines hebben een zachte vulling. Zo ook de diverse gevulde repen met cacaoboter en kokosbloemsuiker. Vernieuwend zijn de gekleurde chocoladebonen.
De producten van Clarana voorzien in een behoefte van veganisten die af en toe eens willen snoepen zonder dat zij zich af hoeven te vragen of een product wel echt 100 procent vegan en palmolievrij is.
Vegan Church is een platform voor christenen van verschillende denominaties die plantaardig leven. Daarnaast zet zich Vegan Church in om zorg voor de Schepping en alle schepselen in kerken en geloofsgemeenschappen onder de aandacht te brengen.

 
Vandebron is een online marktplaats voor boeren die zelf hebben geïnvesteerd in de productie van duurzame energie. We maken het mogelijk dat de consument voortaan zijn/haar stroom rechtstreeks van onze boeren kan kopen. Op deze manier kunnen we samen grote vervuilende energiemaatschappijen buitenspel zetten. Voor meer informatie kunt u altijd een kijkje nemen op onze website: www.vandebron.nl
Lumabelle helpt je om cruelty-free & clean keuzes te maken – en gemakkelijk. Kom eens kijken naar ons assortiment van dierproefvrije verzorgingsproducten en cosmetica die echt goed zijn voor je huid. Enkel van merken met de beste ethiek!
Kleding van No Food With a Face zijn vegan, fair trade en gemaakt van biologisch katoen. Behalve hoodies en t-hirts  heeft het merk
ook tasjes en koffiebekers met een boodschap.
Sea First Foundation (SFF) is een non-profit organisatie in Nederland die wereldwijd opkomt voor het belang en de bescherming van de oceanen en hun fauna en flora. SFF maakt mensen warm voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven. De kernwoorden zijn bewustwording en informatie over de problemen die de gezondheid van ons grootste ecosysteem in de weg staan.
Partij voor de Dieren is de politieke partij die de belangen van alle soorten, mens én dier, als uitgangspunt neemt. Werkgroep Zeeland organiseert diverse activiteiten om aandacht te vragen voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Eén van de speerpunten is de voedseltransitie: de omschakeling van dierlijk naar plantaardig voedsel. Lid worden kan via www.partijvoordedieren.nl Leden in Zeeland die mee willen doen kunnen mailen naar zeeland@partijvoordedieren.nl
Wonderland Cakes maakt vegan gebak dat dus ook lactosevrij, melkvrij, eivrij, halal en kosjer is. Meestal heb ik ook een glutenvrije en suikervrij optie.
Ook themataarten en speciale verzoeken kunnen zeker.
De Nederlandse vereniging voor Veganisme: is de grootste veganistische vereniging van Nederland. We bevorderen het veganisme door het promoten van de vegan lifestyle via onder de website, onze maandelijkse nieuwsbrief, Facebook, Twitter, Instagram en campagnes en projecten zoals Melk, je kan zonder!, de VeganChallenge, VEGAN Magazine, Vegan Wiki en Vegan Friendly. In Nederland zijn we de vertegenwoordiger van het officiële Vegan Keurmerk van de The Vegan Society. Met een lidmaatschap van de vereniging steunt u direct al deze werkzaamheden en ontvangt u ieder kwartaal het VEGAN Magazine en een ledenpas die korting geeft bij heel veel Vegan Friendly adressen.
It's Greenish biedt verrassende en unieke producten voor iedereen die plantaardig wil eten. Tevens zijn al onze producten palmolie- en sojavrij.

Dit weekend kunnen jullie komen genieten van 's- werelds eerste burger op basis van verse microalgen, in drie verschillende varianten!

Supergezond en superlekker!
Naduah is een jonge onderneemster met een passie voor lekkere en plantaardige desserts. Ijs, pannenkoeken, gebak en koekjes, steeds met een unieke 'Naduah-twist'. Genieten voor iedereen (op aanvraag suiker/glutenvrij). Naduah werkt op bestelling en levert aan enkele horeca-zaken in België. Daarnaast kan je de kleurrijke foodtruck inhuren voor jou evenement/feestje.
Qurrent is voor het derde jaar op rij de groenste energieleverancier van Nederland. Neem een kijkje bij de Inspiration Tree.
 
Bijna 800 miljoen mensen lijden onnodig honger. Daarom ondersteunt Plenty Food plantaardige voedselprojecten in ontwikkelingslanden. Bij onze projecten gaat de hulp aan mensen niet ten koste van de natuur en het welzijn van dieren.
Bij Stichting Plenty Food wordt gekozen voor plantaardige ontwikkelingshulp omdat veel goed voedsel onnodig verdwijnt in de magen van landbouwdieren, terwijl het 5 tot 10 maal efficiënter is om dit direct op te eten. Daarnaast zit plantaardig voedsel boordevol vitaminen en is dus erg gezond. En 'last but not least' wordt hierdoor veel dierenleed voorkomen.
Vegan Mission's vegan webwinkel is één van de allereerste 100% veganistische webshops in Nederland. Wil je je plantaardige levensmiddelen voordelig online aanschaffen, dan zit je op het juiste adres! Lage verzendkosten, snelle levering, spaarpuntensysteem, gratis koelelement! Je kan bij ons terecht voor onder andere allerlei plantaardige levensmiddelen, dierproefvrije cosmetica, duurzame mondhygiënische producten, bamboe tandenborstels, vegan dierenvoer, veganistische vitamines en supplementen en nog veel meer plantaardige producten.
De bekende gele foodtruck van Loving Hut Express is een ondertussen al een begrip op Vegenement na 5 deelnames aan de Veggie Fair. Gekend en geliefd voor onze gyros en tiramisu, maar we brengen ook onze andere heerlijke, grotendeels biologische lekkernijen mee naar Goes, helemaal uit Belgenland!
Je kunt bij VEGA-LIFE terecht voor alternatieven voor producten die veelal geproduceerd worden met veel dierenleed. Denk hierbij aan schoenen, tassen en bijvoorbeeld cosmetica. Geen dierproeven of dierlijke ingrediënten die hier aan te pas komen.
Goede kwalitatieve schoenen koop je op Eco Vegan Shoes.com. Dierenleed vrij
Bloggers Stijn en Elke van veganistischkoken.be maken de vegan lifestyle extra leuk en lekker. Helemaal met hun nieuwste kookboek No Milky Way, tjokvol recepten voor vegan desserts en zoetigheden. Kom lekker proeven en een praatje maken op het marktplein te Goes.
Wij verkopen vegan servies met een positieve boodschap.
Naast unieke borden & mokken, verkopen wij ook dieren artprints.
10% van de winst gaat naar een vegan charity.
Nukleus Innerwear is een merk in duurzaam ondergoed, oorspronkelijk uit Penang, Malaysia. Wij hebben de normen en waarden die we als stichters van het merk persoonlijk hebben in onze core business opgenomen: behoud van onze planeet. De wetenschap dat er veel mensen zijn die gifvrije producten willen dragen, ten behoeve van uiteraard zichzelf, maar ook van de Aarde, is voor ons reden geweest om te geloven in een merk dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van organisch ondergoed. Simpele kernwaarden: stijlvol, ethisch en goed zijn voor de aarde.
Veggie 4U is dé veganistische en vegetarische supermarkt en webshop in Nederland gespecialiseerd in nationale en internationale veganistische en vegetarische producten van topkwaliteit!
We are a bunch of creative minds and food lovers, with a boundless passion for natural and handmade vegan goodies!
Our advantage is multiculturalism and experience gained in the capitals of Europe. After years of experience, we continue to improve our recipes, leaving our work and love in each product.We are able to offer unique, high-quality products that you will not find anywhere else.
Our formula is secret but it has already taken the hearts of places in Netherlands and abroad and its success lays in the elements and the process that we follow. We use all natural ingredients, in the respect of our nature and our body, improving, traditional, healthy recipes and adapting our style to every kind of customers taste: our vegan croissants will make you think heaven is a place on earth"
 
Arduna
Bite Back is een dierenrechtenorganisatie die onder andere tot doel heeft om zowel regionaal, nationaal als internationaal campagne te voeren voor de rechten, de noden, het welzijn, en de vitale belangen van dieren, en dit door middel van geweldloze actie. Bite Back gaat uit van het principe dat dieren een waarde op zich hebben, ongeacht het eventuele nut voor de mens. Dieren zijn levende, voelende wezens die net zoals mensen in staat zijn om pijn, angst en stress te ervaren. Omdat de dieren niet voor zichzelf kunnen opkomen, ziet Bite Back zich als pleitbezorger van hun rechten. Door middel van onder meer directe acties en campagnes zet Bite Back zich in voor de erkenning en de eerbiediging van dierenrechten, voor het recht van dieren op de hoogste levenskwaliteit in overeenstemming met hun natuurlijke behoeften en hun recht op een leven dat gevrijwaard blijft van menselijke uitbuiting en onderdrukking. Bite Back ziet de strijd tegen het speciësisme (discriminatie op basis van soort) als onderdeel van een bredere emancipatorische  beweging. Opkomen voor de rechten van dieren en tegen het speciësisme, betekent ook de erkenning van en de bestrijding van de verschillende vormen van discriminatie en onderdrukking zoals seksisme, racisme, homofobie, evenals alle andere vormen van onderdrukking.
Geen taart wanneer je hebt gekozen voor een veganistische levensstijl? Onzin! Heavenly Cupcakes bewijst dat je geen ei of lactose nodig hebt om heerlijke gebakjes te maken. Je kunt hier naast het eten van gebakjes en taarten ook heerlijk lunchen of een High Tea houden met familie en vrienden. Gezellig noemen we dat!
Het was nog nooit zo makkelijk om zelfs thuis Vegan te koken met Vegan Today.

Wij brengen in onze boxen al de nodige ingrediënten bij je thuis.
10 recepten per week om uit te kiezen. En wij hebben ook lunchboxen!
Biologisch, lekker, gezond en betaalbaar!

Alle ingrediënten zijn plasticvrij verpakt.
Vegan Chef Stef is ondertussen een begrip aan het worden met het "Broodje Shawarma" met zelfgemaakte sauzen.
Bier, fris en wijn zal verzorgd worden door Hop & Pop, de biologische drankenhandel van Nederland.
Tea and More verzorgen de liefste en uitgebreidste High Tea's voor bij jouw feest, bruiloft, verjaardag of bespreking. De High tea die Tea and More voor jou organiseert is volledig veganistisch. Ook kun je bij Tea and More heerlijke taarten kopen.
Tea and More zal ook aanwezig zijn met een coffee & tea bar om koffie en thee te verzorgen
Charly's All is Fair: biologisch en plantaardig kaasalternatief. Charlotte van Charly's all is Fair: "Ik houd van eten, mensen, dieren en de wereld. Gezellig eten met vrienden en familie, niemand die wordt buitengesloten. Dat is de reden voor mij om puur biologisch en plantaardig eten te maken, zodat iedereen lekker mee kan doen. Ook de mensen met dieetwensen en allergieën. Charly's zijn lekker bij de borrel of in gerechten, plus goed voor je lichaam en minder belastend voor de aarde. Elke smaak wordt met de hand en met liefde bereid. Een mooi Nederlands product waar ik ontzettend trots op ben."
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) wil een einde maken aan stierengevechten en andere 'culturele' evenementen die dierenleed tot gevolg hebben. Hier vallen ook fiestas ('patroonsfeesten') onder, zoals de stierenrennen in Pamplona en vele andere feesten waarbij stieren en andere dieren worden mishandeld en gedood.

CAS International, opgericht in 1993, is de grootste organisatie ter wereld die zich exclusief richt op het bestrijden van het stierenvechten en wrede patroonsfeesten. Politieke lobby, voorlichting, het organiseren van conferenties en manifestaties zijn belangrijke werkzaamheden van CAS.
De stichting DutchGalgoLobby heeft ten doel de traditionele mishandeling van windhonden (Galgo’s) in Spanje te stoppen door het uitoefenen van druk op Nederlandse en Spaanse overheden en het Europese Parlement. Door het geven van brede voorlichting wil DutchGalgoLobby zo veel mogelijk mensen informeren over de misstanden in Spanje met als doel een maatschappelijke discussie op gang te brengen.
Foodtruck en catering Ratjetoe gelooft in plantaardig, biologisch, streek en seizoensgebonden eten om zo de wereld een stukje mooier te maken. En dat je daarbij absoluut niet aan variatie en smaak hoeft af te doen laten wij je graag proeven. Vanuit de truck verkopen we streetfood met een midden-oosters tintje. Kom jij onze plantaardige pita gyros proeven? Of liever de traditionele pita sabich met gerookte aubergine balletjes of een frisse parel couscous salade?
Marianne Decrop