Nieuwsbrief oktober 2015

Van Vegetafel naar Vegenement


 
Welkom bij Vegenement!

Voorheen verzonden wij onze bezoekers nieuwsbrieven via Vegetafel, maar vanaf nu zal dat Vegenement zijn. Vegenement zal zich in de toekomst gaan richten op de bezoekers van vegetarische en veganistische feesten en evenementen, groot en klein.

De websites van Vegetafel en Vegenement worden stukje bij beetje meer uit elkaar gehaald, Als je ideeën of vragen hebt, laat het ons weten. Neem contact met ons op via het contact formulier.

Kom naar VegFestNL


 
Op 1 november 2015, world vegan day, organiseert Vegetafel VegFestNL in de Jaarbeurs Utrecht. Dit is het tweede jaar dat Vegetafel VegFestNL organiseert. Al in het eerste jaar in Amsterdam ontstond er ruimtetekort om al die leuke stands te kunnen plaatsen. Ook dit jaar wordt het gezellig druk! Niet alleen eten, maar ook echt van alles dat draait om de veganistische lifestyle! De dag begint om 11.30 en duurt tot 21.00 uur. Tijd genoeg om lekker te kunnen proeven van al dat lekkers.
Om deze zondag goed in te luiden starten we met een veganistische kerkdienst, verzorgt door The Vegan Church. Op datzelfde moment kunnen onze gasten tussen alle stands rondlopen, naar de muziek van onze muzikanten en DJ luisteren en nog veel meer. Een ander hoogtepunt is om 19.00 uur: de uitreiking van de Vegan Awards. Bezoek zeker ook het congres van de Sea First Foundation waarin onder meer Dos Winkel komt vertellen over het leven onder water. Daarnaast zijn er sprekers: Remco Stunnenberg samen met Floris van den Berg. Suzanne Poot, Robert Molenaar, Caroline Ligtenberg, Rick Scholtes en nog veel meer. Eigenlijk teveel om op te noemen, houd de website in de gaten, want er komt nog meer!

 
De kosten voor een bezoek aan VegFestNL zijn €10,- vanaf 16 jaar. Tot 16 jaar mag je op vertoon van je legitimatiebewijs gratis naar binnen. Eenmaal binnen worden er door de organisatie geen extra kosten meer in rekening gebracht. Je mag overal bij zijn! Je kunt je ticket online bestellen.

Aanvankelijk zou VegFestNL plaatsvinden op de 7e verdieping in het Beatrix gebouw, echter in verband met de asielzoekers die daar momenteel wonen wijken wij uit naar Supernova, een zaal op de 1e verdieping in het Jaarbeursgebouw. Wij hebben het rode kruis benaderd met de vraag of wij zouden kunnen helpen met bijvoorbeeld een inzameling. De coördinator van het Rode Kruis heeft aangegeven dat zij een inzamel stop hebben, wegens een overschot aan goederen.

Wij vinden vanuit de organisatie wel dat wij wat voor onze medemens moeten doen. In overleg hebben wij besloten om voeding in te zamelen voor veganisten die het niet breed hebben. Wij zullen hier voedselpakketten van maken. De coördinatie van deze actie wordt verzorgd door Kiki Baaijens. Mocht je nou heel veel eten willen meenemen, of juist zelf in aanmerking willen komen voor een vegan voedselpakket, neem contact op met Kiki: kiki.baaijens.68@gmail.com

Hoe was Veggie Fair 2015?

Het eerste jaar Veggie Fair op een nieuwe locatie. Landgoed Zonheuvel te Doorn. Wat hebben we genoten van de prachtige locatie. In de organisatie zijn de Vegetariërsbond (grootste samenwerkingspartner) en Vegetafel (organisator) na al die jaren goed op elkaar ingewerkt geraakt. In de voorbereidingen verliep alles prettig en rustig en op de dagen zelf hebben we genoten van de geweldige vrijwilligers die hebben geholpen om deze twee fijne dagen mogelijk te maken. Hoe kan het ook anders op zo'n locatie. Je komt er vanzelf tot rust. Een prachtig monumentaal pand, de bossen er omheen, de vriendelijke mensen van Landgoed Zonheuvel. Al met al, een heerlijke omgeving voor onze gasten.

Duizenden bezoekers genoten van een plein vol food trucks en bezochten een zeer divers aanbod standhouders met zo enorm veel verschillende producten, het is niet op te noemen. Vele volgeshopte tassen met kleding, eten, wijn, schoonmaakmiddelen, schoenen, en nog veel meer verlieten het veld. Ook de sprekers en workshops werden goed bezocht en bij de yoga was zelfs geen ruimte meer. Kortom, een zeer geslaagde Veggie Fair.

Tijdens elke Veggie Fair wordt er aan onze kleintjes gedacht. Uiteraard was er weer een kleurwedstrijd. Joshua van 7 won met zijn tekening de wedstrijd en hij mag binnenkort voor €50,- speelgoed kopen!

Een extra dankwoord gaat uit naar onze sponsor Yarrah. Zonder de hulp van sponsors is het niet mogelijk om onze bezoekers een gratis toegankelijk evenement aan te bieden. Wij hopen dat julle hebben genoten van deze dagen!

Vegetafel, veganistische B&B in Zeeland


 
Een volledig veganistische Bed and Breakfast in Zeeland! In de herfst / wintermaanden gaan we op verzoek open. Wil je genieten van een vegan Kerst, Oud en Nieuw, gewoon even je hoofd leegmaken, het kan allemaal. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

De B&B heeft een paar ruime kamers. De douche wordt gedeeld en voor wie naar het strand wil, dat ligt op anderhalve kilometer wandelen.

In het zonnetje, Robin Schaper

In 'Vlees is dood, lang leve groente' laat Robin Schaper op een heldere, wetenschappelijk onderbouwde en overtuigende manier zien dat de feiten beter zijn dan het verhaal.

Je redenen om vlees te eten worden één voor één op de proef gesteld, terwijl de voordelen van plantaardig voedsel zich opstapelen.

Het boek bevat ook dertig heerlijke recepten, zodat je die voordelen meteen zelf kan ervaren.